Terenuri de sport

Terenurile de sport în aer liber sunt construite în general cu suprafețe sintetice, fie modulare, fie gazon sintetic, fie suprafețe de cauciuc tip “tartan”. Pentru o durată de viață îndelungată, se recomandă ca atât suprafețele, cât și dotările dedicate diverselor sporturi (baschet, handbal, tenis, volei etc.) să fie rezistente la capriciile vremii (soare, raze UV, vânt, ploaie, îngheț/dezgheț), dar și la intervențiile factorului uman (vandalism).

Terenurile de sport construite în spații destinate publicului larg și ușor accesibile de către marea majoritate a oamenilor sunt dedicate în principal sportului de masă. Aceste proiecte sunt vizibile, atrag comunitatea locală și îndeamnă la un stil de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber. De asemenea, dotările moderne conferă spațiului urban în care au fost construite un aspect atrăgător și totodată practic și util.

Terenurile de sport rezidențiale sunt din ce în ce mai populare și în România. Fie că este vorba despre ansambluri de locuințe sau de locuințe individuale private, oamenii își doresc un teren de sport la îndemână. Din acest punct de vedere dotările pentru un teren de baschet sunt cele mai solicitate, fiind ușor de amplasat, indiferent de spațiul avut la dispoziție. De asemenea, suprafețele de joc modulare sunt foarte căutate, având în vedere ușurința cu care se montează și se întrețin.