Arena de Baschet – un deceniu de la inaugurarea unui proiect de infrastructură sportivă unic la acea vreme

În luna decembrie a anului 2009 Federația Română de Baschet a inaugurat Arena de Baschet, devenind astfel prima federație sportivă din România care deținea o arenă sportivă proprie.

Amenajată într-o fostă sală de sport aflată în paragină, Arena de Baschet a fost dotată cu parchet, panouri de baschet, tribune și tabele electronice de nivel 1 pentru competițiile FIBA (Federația Internațională de Baschet).

Parchetul din lemn masiv instalat este produs de compania americană Connor, care furnizează suprafața de joc pentru Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice, precum și pentru mai multe echipe din NBA. Sistemele de baschet Schelde, tribunele CETA și tabelele electronice furnizate tot de către Schelde au completat acest proiect premium.

La peste un deceniu de la inagurare Arena de Baschet se află în continuare la un nivel de top și a găzduit meciuri de baschet de toate categoriile, de la competiții de amatori, copii sau juniori la partide din Liga Națională de Baschet sau competiții internaționale dedicate echipelor de club sau echipelor naționale.

Proiectul a fost implementat de către compania Sport Arena.

Suprafață: Parchet din lemn masiv;

Marcaje: Baschet

Dotări: Sisteme de baschet

Altele: Tribune telescopice și fixe, tabele electronice, vestiare, parcare;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *