Cum ar putea arăta evenimentele sportive cu spectatori post-COVID: Idei pentru organizatori

Sportul a fost unul dintre cele mai afectate domenii de activitate în urma pandemiei COVID-19, iar desfășurarea meciurilor fără spectatori a produs pagube imense nu doar materiale cât și morale. Oamenii speră să retrăiască cât mai curând emoțiile unui meci trăit din tribune. Sportmark.ro prezintă câteva scenarii pentru modul în care ar putea decurge repopularea arenelor.

Distanțarea socială va impacta cu siguranță modul de organizare al unui eveniment, fie că vorbim despre o arena indoor sau despre un arena în aer liber.

Astfel va fi nevoie în primul rând ca organizatorii să cunoască foarte bine capacitatea arenei, nu doar a locurilor pe scaune ci și a tuturor spațiilor comune și să fie pregătiți cu planurile arenei pentru a desena cât mai bine traseele care trebuie urmate de către spectatori. Este important de știut care va fi numărul maxim de spectatori care pot fi prezenți într-o anumită zonă, la un anumit moment de timp, având în vedere că densitatea va fi obligatoriu mai mică pentru a respecta normele de distanțare socială.

În sprijinul ideii de mai sus vor fi utile orice materiale multimedia de la evenimente precedente, sau, în cazul în care arena este dotată cu un asemenea sistem, înregistrări ale camerelor de supraveghere, pentru a putea înțelege cât mai bine fluxul spectatorilor în arenă.

Un alt element extrem de important este durata în care se va face accesul în arena. Având în vedere regulile de distanțare socială, toate procedurile care presupun accesul în arena (control bilete, control corporal și probabil unele noi determinate de COVID-19, cum ar fi controlul temperaturii) trebuie bine calculate pentru a permite intrarea tuturor spectatorilor până la începutul evenimentului.

Nu trebuie uitată nici capacitatea toaletelor. Având în vedere măsurile de distanțare socială, care vor trebui aplicate, va fi cu siguranță nevoie de o suplimentare temporară a unităților. Și mai important, în acest caz, va fi nu doar suplimentarea numărului de toalete, dar mai ales a unităților de igienizare a mâinilor, crucială în această perioadă.

Nu în ultimul rând vor trebui revizuite planurile de evacuare a arenei la finalul evenimentului, care vor presupune zone delimitate și vizibil marcate pentru culoarele de ieșire. Toate aceste măsuri vor presupune personal suplimentar în timpul evenimentului, ceea ce va ridica costurile de organizare, însă cu siguranță atât cei care găzduiesc evenimente sportive cât și spectatorii își doresc să revină cât mai repede în arene și va trebui ca ambele categorii să fie bine pregătite și să coopereze pentru această revenire. Organizatorii cu punerea la punct măsurilor necesare, iar spectatorii cu obligativitatea respectării tuturor acestor măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *