Un exemplu de sustenabilitate: Stadionul Ras Abu Aboud din Qatar

Aflat în plin proces de construcție pentru Cupa Mondială din anul 2022, stadionul Ras Abu Aboud din Qatar este un exemplu de sustenabilitate, având o abordare direcționată către o protecție cât mai mare a mediului.

Potrivit FIFA, stadionul de 40.000 de locuri este construit din containere metalice, iar după finalizarea Cupei Mondiale va fi complet demontat, iar componentele sale vor fi folosite la construcția altor baze sportive din Qatar sau din alte părți ale lumii.

Construcția stadionului, aflat în imediata vecinătate a portului din Doha, într-o fostă zonă industrială, a presupus de asemena și decontaminarea locului de reziduuri industriale, ceea ce va duce la o completă ecologizare a locației.

Mai mult de 80 la sută dintre materialele de la clădirile demolate din zonă au fost refolosite, incluzând aici metal, componente electronice, lemn și alte reziduuri. Peste 70.000 de tone de beton si asfalt au fost mărunțite pentru a fi refolosite în procesul de construcție. 950 de containere metalice vor fi folosite în total la construcția stadionului iar zona din jurul stadionului va fi populată cu peste 800 de copaci, mulți dintre ei fiind excavați din aceeași zonă pentru a fi reamplasați în noua configurație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *